top of page

1. Kennismaking met Sauveterre

Tijdens deze rit krijg je een eerste algemene indruk van de rijkdommen die deze mooie streek te bieden heeft: een lappendeken van wijnvelden, doorspekt met schitterende wijnkastelen, wijnboerderijen, mooi gerestaureerde plattelandswoningen, afgelegen stokoude dorpjes, gebouwd rondom kerkjes die dateren uit de Engelse tijd.

2. Le Monségurais

Deze rit voert je via de abdij van Sainte. Ferme naar het stadje Monségur in de vallei van Le Dropt. Aan de verandering van het landschap een 10-tal km buiten Sauveterre zal je merken dat we op weg zijn naar het Département Lot-et-Garonne; stilaan maken hier de wijnvelden plaats voor bossen en vruchtbare valleien, grote boerderijen, appel-, pruimen- en notenboomgaarden en rond Monségur opnieuw een beetje wijn.

3. Het kasteel van Rauzan en La Grotte Célestine

Een kortere rit over zeer rustige (fiets)wegen, doorheen pittoreske dorpjes en langs de Lac de Laubesc naar Courpiac. Hoogtepunt is een bezoek aan Rauzan, zijn kasteelruïne en zijn grotten.

4. De abdij van La Sauve

We beginnen onze tocht langs een reeks pittoreske dorpjes zoals Coirac, St. Genis du Bois,  Cantois, en Soulignac om dan aan te komen bij de imposante abdij van La Sauve. Voor de terugweg van deze rit gebruiken we een ‘flinke scheut’ cyclable Roger Lapébie.

5. Doorgeen de Vallei van de Vignague

Een heerlijke rit waarbij we voor een groot gedeelte de loop van de Vignague volgen; in de winter een kolkende en schuimende woesteling, in de zomer herleid tot een nederig beekje. Net zoals bij de andere riviertjes in de streek vindt je langs de Vignague ook weer enkele watermolens.

6. Door de vallei van de Engranne

Een rit doorgeen de vallei van de Engranne door de dorpjes Romagne, Faleyras , Grézillac, Guillac en Daubèze.

7. De 'Koninginnerit' naar St.-Emilion

Een mooie rit; via rustige wegen fietsen we langs ontelbare wijngaarden, abdijen, middeleeuwse kerkjes, stokoude dorpjes en mooie wijnkastelen naar de Dordogne toe. Aansluitend rijden we langs de rivier en over de ‘Pont de Fer’ tot in Castillon-la-Bataille en ééns we aan de overkant zijn fietsen we op de rivierhelling naar St. Emilion

8. Langs het Canal de la Garonne

Een zeer mooie rit via Saint-Sulpice-de-Pommier, Castelviel, St-Laurent-du-Bois en Ste-Foy-la-Longue naar de Garonne in Caudrot. Dan  langs het Canal de la Garonne onder de bomen tot in La Réole en vandaar terug richting Sauveterre.

9. Een rondrit tussen de kastelen van Pomerol 

Pomerol en zijn kastelen zijn – ook voor niet-wijnliefhebbers - dermate mooi dat we niet konden nalaten er een route rond te bouwen.

bottom of page